OVER KORSMAN GYM

Bewegen is genieten

We zijn gemaakt om te bewegen én om te genieten. Dat laatste lukt soms makkelijker dan regelmatig én intensief  bewegen. We weten dat het soms moeilijk is om in beweging te komen én te blijven. We weten echter ook dat bewegen zowel fysieke als mentale energie geeft. En als we daarin balans bereiken in relatie tot ons werk en onze privésituatie dan bestaat de mogelijkheid dat we weer meer van het leven kunnen genieten en daar ga ik voor!

Bewegen is leuk….
Het uiterste opzoeken in je work-out vraagt om focus op techniek, het opbouwen van conditie, ontwikkelen van kracht en het behoud van flexibiliteit. Het samenspel van die elementen kan in vele verschillende vormen van bewegen worden aangeboden. En dàt doen wij tijdens de work-out op vele verschillende en leuke manieren. Kickboksen kan daarin een work-out onderdeel zijn, want technisch trappen en stoten vraagt enorm veel van je conditie, je kracht en je flexibiliteit. Bovendien kan kickboksen een enorme boost voor je mentale energie zijn.

Bewegen is regelmaat…
Tijdens je work-out zoek je onder begeleiding van ons het uiterste van je mogelijkheden op en daarna is het belangrijk dat je voldoende rust neemt en gezonde voeding eet. Zo houd je jezelf blessure vrij en herstel je optimaal. Mijn advies is om ook naast je work-out regelmatig andere vormen van beweging op te zoeken zodat je jezelf niet alleen tijdens de work-out vitaal voelt maar ook tijdens het wandelen, hardlopen en/of fietsen en die vitaliteit neem je weer mee in je work-out.

Vader

Karate 1ste dan

Hardlopen

Mountainbiken

Kickboksen

HBO 2de graads lesbevoegdheid Omgangskunde

Master special educational needs

ERIK

KELSEY

Bewegen is mijn passie

Bewegen is mijn passie. Thuis, op school en in mijn vrije tijd vind ik bewegen leuk. Die passie neem ik ook mee naar de work-outs.

Bewegen voelde zo natuurlijk aan dat ik al van jongs af aan mijn schoolcarrière hierop heb afgestemd. In het VO koos ik voor een sportklas en ik ervaarde dagelijks de fysieke uitdaging tijdens de extra lessen, ik kon me daardoor extra motiveren en concentreren voor de andere lessen.

En tijdens mijn MBO Bewegingsagogie opleiding leerde ik vooral hoe je iemand de juiste techniek van verschillende sporten kan aanleren. In mijn work-outs gaat een technische instructie daarom altijd hand in hand met gerichte persoonlijke aandacht en begeleiding. Ik heb in deze opleiding ook leren inzien dat de mentale uitdaging, die een sporter aangaat, net zo waardevol is als de fysieke uitdaging. Want je eigen drijfveer achterhalen waarom je wilt bewegen is belangrijk om de uitdaging op de eerste plaats aan te gaan, maar ook om door te zetten als je tegenslag verwerkt en om uiteindelijk echt plezier te beleven als je het doel haalt.

In 2022 rond ik mijn studie psychomotorische therapie af. Deze behandelvorm wordt vaak ingezet met werkvormen die gericht zijn op lichaamsbeweging en handelen in bewegingssituaties. Samen met je therapeut ga je als ouderen, volwassenen, kind, gezin, echtpaar of groep op zoek naar de waarom achter je lichamelijke spanning.

Bewegingsagoog

Psychomotorisch therapeut i.o.

Kickboksen

Hardlopen

Krachttraining

Impressie

’Erik zorgt dat je werk uit gezet wordt en je lichaam aanstaat na een dag hard werken. Lekker je hoofd leeg maken tijdens de kickboks training en bezig zijn met de actieve combinaties. Vol energie naar huis’.

Anthon Geersing, Salescentrum

Al ruim een half jaar ga ik met veel enthousiasme naar de Korsman Gym. Als trainer is Erik, scherp, creatief en laat je elke training groeien als kickbokser. Zijn passie volle persoonlijkheid creëert een sfeer waarin je op een gebalanceerde manier de grenzen van je eigen kunnen opzoekt. De energie die je krijgt van de uitdagende trainingen zijn absoluut de moeite waard om te blijven komen.

Jesse van Melle, Teamleider Muskatlhon Nederland

Ik kickboks nu al 3 jaar bij Korsman Gym en iedere week zeer gemotiveerd om weer te knallen! Erik geeft als trainer duidelijk aan wat je kan verbeteren maar benoemt ook wat je goed doet en waar je in gegroeid bent. Heel fijn om in klein groepsverband aan de slag te gaan, ik raad het iedereen aan die op zoek is naar een intensieve workout met persoonlijk element!

Kim